Konfidencialitātes preferenču centrs

Jūsu konfidencialitāte
Kad jūs apmeklējat mūsu tīmekļa vietni, mēs lietojam sīkfailus, lai nodrošinātu, ka jums mūsu vietnē ir vislabākā lietošanas pieredze. Šie sīkfaili var būt par jums, jūsu preferencēm vai jūsu ierīci. Šī informācija parasti tieši neidentificē jūs, bet tā var jums sniegt personalizētu tīmekļa lietošanas pieredzi. Tā kā mēs cienām jūsu tiesības uz konfidencialitāti, jūs varat izvēlēties neatļaut noteiktus sīkfailu veidus. Noklikšķiniet uz dažādajiem kategoriju virsrakstiem, lai uzzinātu vairāk un mainītu mūsu noklusējuma iestatījumus. Tomēr noteiktu sīkfailu veidu bloķēšana var ietekmēt jūsu pieredzi mūsu vietnē un pakalpojumus, ko varam piedāvāt. Šajā tīmekļa vietnē veiktās sīkfailu izvēles tiks ņemtas vērā ikreiz, kad apmeklēsiet kādu no mūsu www.volvocars.com vietnēm. Plašāku informāciju par to, kā mēs apstrādājam jūsu personas datus, lūdzu, skatiet informācijas paziņojumā mūsu sīkfailu lapā.

Mums ir jāizmanto sīkfails, lai atcerētos, kādas izvēles esat veicis mūsu sīkfailu konfidencialitātes pārvaldniekā. Tam būs šādas sekas:

  • Ja dzēsīsiet visus sīkfailus, jums atkal būs jāatjaunina savi iestatījumi.
  • Ja lietosiet citu ierīci vai pārlūkprogrammu, jums būs atkal jāatjaunina savi iestatījumi.

Obligātie sīkfaili
Šie sīkfaili ir nepieciešami mūsu tīmekļa vietnes darbībai, un tos nevar izslēgt mūsu sistēmās. Parasti tie tiek iestatīti, reaģējot uz jūsu darbībām, ar kurām jūs pieprasāt pakalpojumus, piemēram, iestatāt savus konfidencialitātes iestatījumus, piesakāties vai aizpildāt veidlapas. Jūs varat iestatīt, lai jūsu pārlūkprogramma bloķētu šos sīkfailus vai par tiem brīdinātu, bet tādā gadījumā noteiktas vietnes daļas nedarbosies. Šajos sīkfailos netiek glabāta personu identificējoša informācija.

Veiktspējas sīkfaili
Šie sīkfaili mums sniedz iespēju skaitīt apmeklējumus un datplūsmas avotus, lai mēs varētu mērīt un uzlabot mūsu vietnes veiktspēju. Tie mums palīdz noskaidrot, kuras lapas ir vispopulārākās un mazāk populāras, kā arī skatīt, kā apmeklētāji pārvietojas mūsu vietnē. Visa šo sīkfailu vāktā informācija tiek apkopota un tādējādi ir anonīma. Ja neatļausiet šos sīkfailus, mēs nezināsim, kad esat apmeklējis mūsu vietni, un nevarēsim pārraudzīt tās veiktspēju.

Funkcionālie sīkfaili
Šie sīkfaili ļauj vietnē piedāvāt papildu funkcionalitāti un personalizāciju. Tos varam iestatīt mēs vai trešās puses pakalpojumu sniedzēji, kuru pakalpojumus esam pievienojuši savām lapām. Šo sīkfailu mērķis ir sniegt jums personalizētu pieredzi mūsu vietnē, pamatojoties uz jūsu iepriekšējiem apmeklējumiem un atlasēm. Ja neatļausiet šos sīkfailus, tad daļa šo pakalpojumu vai tie visi nedarbosies pareizi.

Mērķauditorijas atlasīšanas un reklāmas sīkfaili
Šos sīkfailus mūsu vietnē var iestatīt mūsu reklāmdevēju partneri. Šie uzņēmumi var tos izmantot un kopīgot, lai izveidotu jūsu interešu profilu un rādītu jums piemērotas reklāmas citās vietnēs. Šī sistēma pamatojas uz jūsu pārlūka un interneta ierīces unikālu identificēšanu. Ja neatļausiet šos sīkfailus, reklāmu atlase būs nepilnīgāka.

Papildu analīzes sīkfaili
Mēs izmantojam šos sīkfailus, lai analizētu un identificētu mūsu tīmekļa vietnes apmeklētāju izturēšanos. Mēs izsekosim jūsu lietotās ierīces IP adresi, lai jūs identificētu, kad apmeklējat mūsu tīmekļa vietni. Kad tas ir iespējams, mēs apvienojam jūsu tiešsaistes tīmekļa izturēšanās datus ar personas datiem, kurus jūs mums iepriekš esat sniedzis. Šie dati tiks izmantoti, lai analizētu izturēšanos mūsu tīmekļa vietnē un personalizētu jūsu saskarsmes pieredzi ar Volvo Cars. Šie dati var tikt kopīgoti ar mūsu izplatītāju tīklu un Volvo Cars zvanu centriem. Lai skatītu plašāku informāciju par jūsu personas datu lietošanu saistībā ar papildu analīzes funkcionalitāti, lūdzu, apmeklējiet mūsu informācijas paziņojumu mūsu sīkfailu lapā.

Privātuma politika
Kā Mūsa Motors Rīga klients, Jūs uzticat Mūsa Motors Rīga SIA (turpmāk – MMR vai mēs) savus personas datus un piešķirat mums tiesības tos apstrādāt saskaņā ar mūsu Privātuma politiku (turpmāk – Politika). Šajā Politikā Jūs atradīsiet visu informāciju par to, kādus Jūsu personas datus mēs ievācam un apstrādājam, kādiem mērķiem tos izmantojam, cik ilgu laiku uzglabājam un citu informāciju par Jūsu datu apstrādi. Lūdzam Jūs uzmanīgi izlasīt Politiku un, ja Jums ir papildu jautājumi, aicinām vērsties pie mums, izmantojot šajā Politikā norādīto kontaktinformāciju. Vēršam Jūsu uzmanību, ka Politika var tikt grozīta, papildināta, atjaunota, par ko MMR informēs Jūs, izmantojot Jūsu norādīto kontaktinformāciju. Personas dati – jebkāda informācija, ko var izmantot personas identificēšanai, kā arī jebkāda informācija par personu, kura jau ir identificēta.

1. Kādus Jūsu personas datus mēs apstrādājam un kādēļ?

MMR automašīnu tirdzniecība un servisa pakalpojumi
Lai Jūs varētu iegādāties automašīnu, izmantot mūsu servisa pakalpojumus vai iegādāties automašīnu rezerves daļas, kā arī nodrošinātu automašīnas papildus garantiju, mums ir nepieciešami Jūsu personas dati (vārds, uzvārds, dzimšanas datums, personas kods, tālruņa numurs, e-pasta adrese, adrese, informācija par automašīnu, u.c.), lai noslēgtu un izpildītu ar Jums līgumu. Tāpat iepriekšminētie Jūsu dati tiks izmantoti, lai izpildītu likumā noteiktās, piemēram, grāmatvedību regulējošo normatīvo aktu prasības. Ja automašīnas iegādes vai servisa apmeklējuma rezervācijs procesā Jūs uzticēsiet mums savu kontaktinformāciju, sniedzot minēto informāciju pārdevējam vai pieņēmējam autoservisā vai aizpildot kontaktformas mūsu mājaslapā (vārds, uzvārds, e-pasta adrese, tālrunis, ar automašīnas izvēli saistītā informācija, u.c.), mēs šo informāciju uz Jūsu piekrišanas pamata izmantosim, lai ar Jums sazinātos, sarunātu testa braucienu vai precizētu jebkādu ar automašīnas izvēli vai servisa apmeklējumu saistīto informāciju. Lai noformētu automašīnas testa braucienu, papildus iepriekšminētajiem datiem, mums ir nepieciešami Jūsu autovadītāja apliecības dati, lai izpildītu līgumu, ar kuru Jūs veicat testa braucienu. Pēc Jūsu vēlmes, lai reģistrētu automašīnu uz Jūsu vārda, mēs apstrādāsim automašīnas reģistrācijai nepieciešamos Jūsu personas datus, tajā skaitā Jūsu personu apliecinošos dokumentus, lai izpildītu normatīvajos aktos noteiktās prasības saistībā ar automašīnas reģistrāciju. Datu apstrādes termiņš – visu laika periodu, kamēr Jums tiek sniegti pakalpojumi un ilgāku laika periodu, ja tas ir nepieciešams mūsu interešu un tiesību aizsardzībai saistībā ar pret mums izteiktām prasībām, pretenzijām.

Komerciālie paziņojumi
Ja, Jūs piekrītat saņemt MMR jaunumus, mēs apstrādāsim Jūsu personas datus (vārds, uzvārds, e-pasta adrese, telefona numurs, adrese), sniedzot Jums šādu informāciju Jūsu izvēlētā veidā – pa e-pastu, nosūtot īsziņu vai pa pastu. Datu apstrādes tiesiskais pamats – piekrišana. Datu apstrādes termiņš – visu laika periodu, kamēr ir spēkā Jūsu piekrišana.

Videonovērošana
Lai rūpētos par drošību, Mūsu automašīnu tirdzniecības vietās un servisa telpās, tiek veikta videonovērošana. Datu apstrādes tiesiskais pamats – mūsu leģitīmās intereses nodrošināt kārtību un drošību ēkās un teritorijā. Datu apstrādes termiņš – videonovērošanas ieraksti tiek saglabāti laika periodu, kas ir pietiekams, lai konstatētu iespējamos likumpārkāpumus un nodrošinātu pierādījumus.

Statistika, tirgus un mūsu pircēju rīcības izpēte
Mēs pastāvīgi veltām visas pūles, lai uzlabotu mūsu sniegtos pakalpojumus, tādēļ jūsu personas datus (vārds, uzvārds, dzimšanas datums, ar pirkumu vai pakalpojuma sniegšanu saistītā informācija,), mēs izmantojam veicot statistikas datu, tirgus un klientu rīcības izpēti. Datu apstrādes juridiskais pamats – mūsu leģitīmās intereses analizēt datus, lai vērtētu mūsu uzņēmējdarbību un uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti. Datu apstrādes termiņš – ne ilgāk kā 5 gadi.

2. No kādiem avotiem mēs apkopojam Jūsu personas datus?

Visus Jūsu personas datus mēs iegūstam tikai no Jums. Datus Jūs mums iesniedzat tieši.

3. Kādos gadījumos un kādiem datu saņēmējiem mēs atklājam Jūsu personas datus?

Lai sniegtu pakalpojumu vai Jūsu izvēles gadījumā, mēs nodosim Jūsu datus apdrošināšanas pakalpojumu sniedzējiem, līzinga pakalpojumu sniedzējiem, kā arī citiem pakalpojumu sniedzējiem, kā arī iepriekšminēto pakalpojumu sniegšanas starpniekiem, piemēram, apdrošināšanas brokeriem. Tāpat ja Jūs vēlēsieties, lai mēs piereģistrējam Jūsu automašīnu, mēs Jūsu datus nodosim Ceļu Satiksmes Drošības Direkcijai. Jūsu datus mēs varam nodot autoražotāju uzņēmumiem, kā arī apstrādei citiem datu saņēmējiem, kuri palīdz mums sniegt Jums pakalpojumus. Tādas personas var būt datubāžu programmatūras uzturētāji, datubāžu administrēšanas pakalpojumu sniedzēji, datu centru uzturēšanas un mākoņdatošanas pakalpojumu sniedzēji, tiešie tirgvedības pakalpojumu sniedzēji, tirgus izpētes vai uzņēmējdarbības analītikas pakalpojumu sniedzēji. Katrā gadījumā datu apstrādātājiem mēs iesniedzam tikai tādu datu apjomu, kas ir nepieciešams konkrēta uzdevuma izpildei vai konkrēto pakalpojumu sniegšanai. Mūsu iesaistītie datu apstrādātāji var apstrādāt Jūsu personas datus tikai pēc mūsu norādījumiem un nedrīkst tos izmantot citiem mērķiem vai nodot citām personām bez mūsu piekrišanas. Turklāt tiem ir pienākums nodrošināt Jūsu datu aizsardzība saskaņā ar spēkā esošo normatīvo aktu prasībām un ar mums noslēgto rakstisko vienošanos, kas cita starpā paredz jebkuru Jūsu datu neatgriezenisku dzēšanu pēc mūsu dotā uzdevuma izpildes vai sadarbības izbeigšanās. Dati var tikt nodoti arī kompetentām institūcijām vai tiesībsargājošajām iestādēm, piemēram, policijai vai uzraudzības institūcijām, taču tikai atbildot uz to pieprasījumiem un tikai tad, ja tas ir nepieciešams saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, normatīvo aktu noteiktajos gadījumos un kārtībā.

4. Kādās teritorijās un jurisdikcijās mēs apstrādājam Jūsu personas datus?

Mēs apstrādājam Jūsu personas datus tikai Eiropas Savienības teritorijā un Eiropas Ekonomiskās zonas teritorijā. Dati ārpus Eiropas Savienības teritorijas un Eiropas Ekonomiskās zonas teritorijas var tikt nodoti tikai saskaņā ar datu aizsardzību regulējošo normatīvo aktu prasībām.

5. Cik droši ir Jūsu dati?

Mēs cienām Jūsu privātumu, tādēļ Jūsu personas datu drošība ir mūsu prioritāte. Mēs izmantojam atbilstošus organizatoriskus un tehniskus līdzekļus, lai nodrošinātu pastāvīgu Jūsu personas datu drošību un datu apstrādes atbilstību datu aizsardzības normatīvo aktu, kā arī mūsu iekšējo noteikumu prasībām, tajā skaitā MMR apņemas nodrošināt klientu personas datu konfidencialitāti. Mēs ievērojam personas datu aizsardzības normatīvo aktu prasības un katrā datu apstrādes procesā rūpējamies, lai ievāktu tikai to informāciju, kas nepieciešama šajā Politikā noteikto mērķu sasniegšanai.

6. Kādas tiesības Jums sniedz datu aizsardzības normatīvie akti un kā varat tās izmantot?

Datu aizsardzības normatīvie akti piešķir Jums tiesības, kuras Jūs varat brīvi izmantot, vēršoties pie mums. Mēs apņemamies nodrošināt Jums iespējas izmantot Jūsu tiesības.
Tiesības iegūt informāciju par to, vai mēs apstrādājam Jūsu personas datus, un, ja apstrādājam, tad kādus
Jums ir tiesības saņemt mūsu apstiprinājumu par to, vai mēs apstrādājam Jūsu personas datus, kā arī tiesības iepazīties ar Jūsu personas datiem, kurus mēs apstrādājam, informāciju par datu apstrādes mērķiem, apstrādājamo datu kategoriju, datu saņēmēju kategoriju, datu apstrādes periodu, datu iegūšanas avotiem. Lielāko daļu no šīs informācijas mēs sniedzam Jums šajā Politikā un ticam, ka tā Jums būs noderīga.
Tiesības pieprasīt labot personas datus
Ja ir mainījušies Jūsu norādītie dati vai Jūs redzat, ka mūsu apstrādātā informācija par Jums ir neprecīza vai nepareiza, Jums ir tiesības pieprasīt šo informāciju mainīt, precizēt vai izlabot.
Tiesības atsaukt piekrišanu
Tajos gadījumos, kad Jūsu datus mēs apstrādājam uz Jūsu piekrišanas pamata, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu, un uz Jūsu piekrišanas pamatotā datu apstrāde tiks pārtraukta. Jūs varat jebkurā brīdī atsaukt savu piekrišanu saņemt komerciālus paziņojumus. Šo piekrišanu atsaukšana neierobežos Jūsu iespējus saņemt MMR pakalpojumus. Ja Jūsu piekrišana zaudē spēku vai tiek atsaukta vai anulēta, mēs dzēšam datus, kas tiek apstrādāti uz Jūsu piekrišanas pamata, ja vien to apstrādei nav arī cits pamats, lai sasniegtu citus šajā Politikā paredzētos datu apstrādes mērķus. Jebkurā situācijā Jūsu doto piekrišanu un pierādījumu par to mēs varam uzglabāt arī ilgāku periodu, ja tas ir nepieciešams, lai varētu aizsargāt savas tiesības saistībā ar pret mums izteiktām prasībām, pretenzijām.
Tiesības iesniegt sūdzību
Ja Jūs uzskatāt, ka mēs apstrādājam Jūsu datus, pārkāpjot personas datu aizsardzības normatīvo aktu prasības, mēs aicinām vērsties tieši pie mums. Mēs ticam, ka mums izdosies kliedēt visas Jūsu šaubas, apmierināt lūgumus un novērst mūsu pieļautās kļūdas, ja tādas būs. Ja Jūs nebūsiet apmierināts ar mūsu piedāvātajiem risinājumiem vai mēs, Jūsuprāt, neveicam nepieciešamās darbības, Jums ir tiesības iesniegt sūdzību uzraugošajai institūcijai, kas Latvijas Republikā ir Datu valsts inspekcija (www.dvi.gov.lv).
Tiesības pieprasīt izdzēst datus (tiesības būt aizmirstam)
Pastāvot atbilstošiem personas datu apstrādes normatīvajos aktos minētajiem apstākļiem, piemēram, ja personas dati tiek apstrādāti nelikumīgi, zūd datu apstrādes tiesiskais pamats, Jums ir tiesības lūgt, lai mēs dzēstu Jūsu personas datus. Gadījumā, ja personas dati, kas apstrādāti, ir izmantojami citiem šajā Politikā minētajiem mērķiem, piemēram, lai nodrošinātu pierādījumu esamību pretenzijas gadījumā, mēs varam saglabāt attiecīgos datus, lai nodrošinātu citu mērķu sasniegšanu.
Tiesības pieprasīt ierobežot datu apstrādi
Pastāvot attiecīgiem datu apstrādes normatīvajos aktos minētiem apstākļiem, piemēram, ja personas dati tiek apstrādāti nelikumīgi, Jūs apstrīdat datu precizitāti, Jūs iesniedzat iebildumus par datu apstrādi uz mūsu leģitīmo interešu pamata, Jums ir tiesības ierobežot Jūsu datu apstrādi. Tomēr norādām, ka datu apstrādes ierobežošanas dēļ un uz šādu ierobežojumu periodu mums var nebūt iespēju nodrošināt Jums MMR sniegtos pakalpojumus. Tiesības uz datu pārnesamību Jums ir tiesības lūgt tādu datu pārnesamību, kurus Jūs mums esat iesniedzis elektroniskā formā. Saņemot Jūsu pieprasījumu par datu pārnesamību, mēs Jūsu tiesību realizāciju nodrošināsim, izsniedzot datus plaši izmantojamā un datorlasāmā formātā vai arī nosūtīsim Jūsu pieprasītos datus elektroniskā formā Jūsu izvēlētajam adresātam, ievērojot Jūsu pieprasījumā norādīto informāciju.

7. Kādos veidos Jūs varat sazināties ar mums?

Personas datu pārzinis ir SIA Mūsa Motors Rīga, reģistrācijas numurs 40003161493, adrese Skanstes iela 33, Rīga, Latvija. Par visiem personas datu apstrādes jautājumiem ar mums varat sazināties šādos veidos: Rakstot uz elektroniskā pasta adresi: mmr@mmg.lv, Zvanot uz mūsu informatīvo tālruni: +371 67043111

8. Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes (cookies), kas ir mazas informācijas datnes, kas tiek nosūtītas uz Jūsu datoru vai citu iekārtu, piemēram, mobilo tālruni, kad apmeklējat mūsu tīmekļvietni, un tās tiek saglabātas Jūsu lietotajā tīmekļa pārlūkprogrammā nolūkā saglabāt datus, lai mēs varētu Jūs atpazīt kā MMR klientu brīdī, kad Jūs, it sevišķi, atkārtoti, apmeklējat mūsu tīmekļvietni. Ar sīkdatņu palīdzību iegūtā informācija ļauj Jums nodrošināt ērtāku mūsu tīmekļvietnes pārlūkošanu, sniegt Jums pievilcīgus piedāvājumus un vairāk uzzināt par mūsu tīmekļvietnes lietotāju rīcību, analizēt tendences un pilnveidot gan tīmekļvietni, gan Jūsu apkalpošanu, gan arī MMR sniegtos pakalpojumus. Mūsu tīmekļvietnē tāpat tiek izmantotas trešo personu sīkdatnes. Tās tiek lietotas, lai veidotu ikviena apmeklētāja pārlūkošanas vēsturi nolūkā parādīt tieši Jums paredzēto reklāmu un nodrošināt labāko pieredzi, apmeklējot mūsu tīmekļvietni. Ja Jūsu pārlūkprogramma ļauj ierakstīt trešo personu sīkdatnes, mūsu izvēlētajam partnerim būs iespēja ierakstīt savas sīkdatnes Jūsu pārlūkprogrammā. Plašāk par sīkdatnēm, to izmantošanu un atteikšanos sk. Sīkdatņu politikā.

PIEKRIŠANAS APLIECINĀJUMS